HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronlaks
topBanner
Sitronlaks

Sitronlaks

med bakte sesampoteter, brokkoli og dill

Populær
Allergener:SesamFiskSelleriEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør* (steg 5)

½ dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier690.46 kcal
Energi (kj)2888.8845 kj
Fett36.357 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater51.0936 g
Sukker7.7 g
Protein36.173 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær potet (uskrellet) til 1 cm store biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, sesamfrø og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylden. TIPS: Skjær poteter i like store biter, så blir de jevnt stekt.

2

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill. Riv en klype sitronskall, deretter del sitron i to. Skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dill i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skjær brokkoli i små buketter. Når potetene har 15 min igjen, plasser brokkoli på det samme stekebrettet og drypp over en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*. Bak i 15 min. TIPS (4P): Hvis potetene tar all plassen, kan du bruke et nytt stekebrett til brokkoli.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

5

Snu laksen og tilsett buljong og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

6

Fordel laks, sesampoteter og brokkoli i tallerkener. Bruk en skje til å helle litt sitronkraft over laksen og pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.