Sitronbakt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt torsk

Sitronbakt torsk

med kjørvelsaus og potetmos med ost

Denne ukens fiskerett byr på mye godt! Vi dekker torsken med sitronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer den sitrondampede torsken med potetmos med finrevet ost, en lekker kjørvelsaus med sennep, og ovnsbakt gulrot og purre.

Tags:
Kalorilett
Klimasmart
Allergener:
Melk
Egg
Fisk
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

½ stk

Purre

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

1 pose

Kjørvel

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Melk (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2557 kj
Fett20.37 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater68.05 g
Sukker16.5 g
Protein38.06 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær gulrot og pastinakk (uskrellet) i staver. Skjær purre [1/2 stk, 2P] i fire deler på langs. Fordel gulrot, pastinakk og purre på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.

Kok poteter
2

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.

Bak torsk
3

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Klapp forsiktig fisken tørr med kjøkkenpapir og plasser i en ildfast form med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Dekk fisken med sitronskiver og bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag kjørvelsaus
4

Grovhakk kjørvel (spar noen bladertil pynt). Bland matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong i en kjele på middels høy varme. Kok i 2-3 min. Pisk sennep og halvparten av kjørvelen ned i sausen. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Lag potetmos
5

Tilsett melk [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og finrevet ost i kjelen med poteter. Mos med potetmoser eller en gaffel. Tilsett eventuelt en klatt smør og en klype pepper. Sett til side under lokk til servering.

Server
6

Anrett potetmos med ost i dype tallerkener. Øs over saus og topp med torsk, gulrot, pastinakk og purre. Pynt med resterende kjørvel. Server resterende sitronskiver på siden.