HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronbakt Torsk
topBanner
Sitronbakt torsk

Sitronbakt torsk

med kjørvelsaus og potetmos med ost

Denne ukens fiskerett byr på mye godt! Vi dekker torsken med sitronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer den sitrondampede torsken med potetmos med finrevet ost, en lekker kjørvelsaus med sennep, og ovnsbakt gulrot og purre.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:MelkEggFiskSelleriSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

½ stk

Sitron

1 stk

Gulrot, gul

1 stk

Gulrot

½ stk

Purre

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

1 pose

Kjørvel

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

12 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Melk (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier576 kcal
Energi (kj)2409 kj
Fett20.12 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater58.79 g
Sukker15.1 g
Protein37.17 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Ildfast form
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær gulrøtter (uskrellet) i staver. Skjær purre [1/2 stk, 2P] i fire deler på langs. Fordel gulrøtter og purre på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.

2

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.

3

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Klapp forsiktig fisken tørr med kjøkkenpapir og plasser i en ildfast form med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Dekk fisken med sitronskiver og bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

4

Grovhakk kjørvel (spar noen blader til pynt). Bland matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong i en kjele på middels høy varme. Kok i 2-3 min. Pisk sennep og halvparten av kjørvelen ned i sausen. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*.

5

Tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og finrevet ost i kjelen med poteter. Mos med potetmoser eller en gaffel. Tilsett eventuelt en klatt smør* og en klype pepper*. Sett til side under lokk til servering.

6

Anrett potetmos med ost i dype tallerkener. Øs over saus og topp med torsk, gulrot og purre. Pynt med resterende kjørvel. Server resterende sitronskiver på siden.