Denne ukens fiskerett byr på mye godt! Vi dekker torsken med sitronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer den sitrondampede torsken med potetmos med finrevet ost, en lekker kjørvelsaus med sennep, og ovnsbakt gulrot og purre.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
20 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)½ stk
Sitron
1 stk
Gulrot, gul
1 stk
Gulrot
½ stk
Purre
250 g
Torsk
(InneholderFisk)1 pose
Kjørvel
150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)12 g
Grov sennep
(InneholderSennep)1 ss
Melk (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær gulrøtter (uskrellet) i staver. Skjær purre [1/2 stk, 2P] i fire deler på langs. Fordel gulrøtter og purre på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.
Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Klapp forsiktig fisken tørr med kjøkkenpapir og plasser i en ildfast form med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Dekk fisken med sitronskiver og bak i ovnen i 12-15 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Grovhakk kjørvel (spar noen blader til pynt). Bland matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong i en kjele på middels høy varme. Kok i 2-3 min. Pisk sennep og halvparten av kjørvelen ned i sausen. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*.
Tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og finrevet ost i kjelen med poteter. Mos med potetmoser eller en gaffel. Tilsett eventuelt en klatt smør* og en klype pepper*. Sett til side under lokk til servering.
Anrett potetmos med ost i dype tallerkener. Øs over saus og topp med torsk, gulrot og purre. Pynt med resterende kjørvel. Server resterende sitronskiver på siden.