Sesampanert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert laks

Sesampanert laks

med pak choi-salat og asiatisk majones

Laks er en fisk det er vanskelig å mislykkes med, så fremst man ikke steker den for lenge. Vi panerer laksefileter i sesamfrø, før de pannestekes til perfeksjon. Samtidig ovnsbaker vi potetbåter, og blander en frisk pak choi-salat med eple og gulrot som vi vender i en lime- og chilidressing. Det hele serveres med en klatt asiatisk majones som dipp.

Tags:
Melkefri
Rask
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesamzaad
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

1 stk

Eple

1 stk

Lime

50 g

Vegansk asiatisk majones

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

500 g

Poteter

20 g

Sesamfrø

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier793 kcal
Energi (kj)3317 kj
Fett46.2 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater62.4 g
Sukker15 g
Fiber9.7 g
Protein33.9 g
Kolesterol100 mg
Natrium7057.5 mg
Potassium230.5 mg
Calcium62.8 mg
Iron1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk pak choi.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Bland dressing
3

Bland olivenolje, chiliflak, salt, en skvett limesaft og en klype pepper i en stor skål.

Vend pak choi, gulrot og eple i dressingen rett før servering.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Paner laks
4

Hell sesamfrø over på en tallerken.

Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt.

Vend laks i sesamfrø (utenom skinnsiden).

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.

Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett potet, sesampanert laks og pak choi-salat på tallerkener.

Server med en klatt asiatisk majones.