Laks er en fisk det er vanskelig å mislykkes med, så fremst man ikke steker den for lenge. Vi panerer laksefileter i sesamfrø, før de pannestekes til perfeksjon. Samtidig ovnsbaker vi potetbåter, og blander en frisk pak choi-salat med eple og gulrot som vi vender i en lime- og chilidressing. Det hele serveres med en klatt asiatisk majones som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ g
Chiliflak
1 stk
Eple
1 stk
Lime
50 g
Vegansk asiatisk majones
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
500 g
Poteter
20 g
Sesamfrø
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt.
I mellomtiden, grovhakk pak choi.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Skjær lime i båter.
Bland olivenolje, chiliflak, salt, en skvett limesaft og en klype pepper i en stor skål.
Vend pak choi, gulrot og eple i dressingen rett før servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Hell sesamfrø over på en tallerken.
Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt.
Vend laks i sesamfrø (utenom skinnsiden).
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.
Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett potet, sesampanert laks og pak choi-salat på tallerkener.
Server med en klatt asiatisk majones.