Skjem bort middagsgjestene på en luksuriøs fiskemiddag proppet full av smaker og farger! Vi ovnsbaker laksefilet med honning- og sennepsdressing og smør, serverer den med en kremet potetsalat, lune rødbeter og en sitronduftende salat og topper det hele med smuldret geitost og ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Agurk
500 g
Poteter
1 stk
Dill
2 stk
Rødbete
75 g
Reddiker
60 g
Salatblanding
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
50 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
1 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Bladpersille
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Smør til glaze
½ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til poteter
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær rødbete (uskrelt) i 1 cm store biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
Skjær smør i terninger.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med honning- og sennepsdressing og smørterninger.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.
Når det gjenstår 10 min av rødbetenes steketid, legg hasselnøtter i hjørnet av stekebrettet og stek i resterende tid.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Halver sitron.
Grovhakk dill og persille (separat).
Skyll salatblanding.
Pisk sammen sitronsaft, salt, olivenolje og sukker i en stor skål.
Grovhakk ristede hasselnøtter rett før servering.
Bland dill, majones, salt og rømme med potet.
Bland reddiker, salatblanding, persille og agurk i skålen med sitrondressing.
Anrett laks på en stor tallerken og topp med resterende smør fra formen.
Server salat, potetsalat og rødbeter i skåler ved siden av.
Smuldre over salatost og hasselnøtter.