Honning- og sennepsbakt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsbakt laks

Honning- og sennepsbakt laks

med potetsalat og ovnsbakt rødbete

Skjem bort middagsgjestene på en luksuriøs fiskemiddag proppet full av smaker og farger! Vi ovnsbaker laksefilet med honning- og sennepsdressing og smør, serverer den med en kremet potetsalat, lune rødbeter og en sitronduftende salat og topper det hele med smuldret geitost og ristede hasselnøtter.

Allergener:
Nøtter
Melk
Egg
Sennep
Sulfitter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Agurk

500 g

Poteter

1 stk

Dill

2 stk

Rødbete

75 g

Reddiker

60 g

Salatblanding

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

50 g

Geitost

(Inneholder: Melk)

1 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Smør til glaze

½ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til poteter

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1335 kcal
Energi (kj)5585 kj
Fett92.2 g
Mettet fett25.3 g
Karbohydrater69.8 g
Sukker22.1 g
Protein56.8 g
Natrium92 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rødbete
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær rødbete (uskrelt) i 1 cm store biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.

Kok potet
2

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett til side under lokk.

Ovnsbak laks
3

Skjær smør i terninger.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med honning- og sennepsdressing og smørterninger.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.

Når det gjenstår 10 min av rødbetenes steketid, legg hasselnøtter i hjørnet av stekebrettet og stek i resterende tid.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Halver sitron.

Grovhakk dill og persille (separat).

Skyll salatblanding.

Pisk sammen sitronsaft, salt, olivenolje og sukker i en stor skål.

Lag potetsalat
5

Grovhakk ristede hasselnøtter rett før servering.

Bland dill, majones, salt og rømme med potet.

Bland reddiker, salatblanding, persille og agurk i skålen med sitrondressing.

Server
6

Anrett laks på en stor tallerken og topp med resterende smør fra formen.

Server salat, potetsalat og rødbeter i skåler ved siden av.

Smuldre over salatost og hasselnøtter.