Salsiccia er en italiensk pølse med masse smak, og i denne retten brukes innmaten som en krydret kjøttdeig. Den stekes og blandes inn i en fyldig tomatsaus med basilikum og krydderblandingen Mamas favorit. Sausen vendes med pasta, toppes med revet ost og basilikum, og serveres med sprøtt hvitløksbrød ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Penne
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
360 g
Salsiccia
1 stk
Løk
390 g
Hakkede tomater med basilikum
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
2 stk
Surdeigsboller
(Inneholder: Rug, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)
1 stk
Chili
4 g
Buljong
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 stk
Basilikum
2 dl
Spart pastavann
1 ss
Smør til brød
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
1 ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pastaen tilbake i kjelen og sett til side.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland smør og halvparten av hvitløk i en liten skål.
Halver brød og fordel på et stekebrett med bakepapir. Smør med hvitløkssmør og bak i ovnen i 6-8 min, eller til gylne og sprø.
I mellomtiden, finhakk løk.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Plukk basilikumblad.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Skjær ender av pølser og klem ut innholdet i stekepannen.
Tilsett løk og resterende hvitløk og stek i 4-5 min.
Tilsett Mamas Favoritt, salt, sukker, buljong og en klype pepper.
Tilsett hakkede tomater, pastavann, chili og chiliflak. La småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Vend pasta i sausen rett før servering.
Anrett pasta og saus i dype tallerkener.
Topp med basilikumblad og finrevet ost.
Server med hvitløksbrød.