Ricotta og squashlapper med sprøstekt prosciutto og ovnsbakte grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Sitron
1 stk
Vårløk
1 pose
Bladpersille
1 pose
Gressløk
2 stk
Tomat
12 ml
Balsamico
1 stk
Squash
4 g
Grønnsaksbuljong
100 g
Ricotta
50 g
Prosciutto
75 g
Yoghurt
4 ss
Hvetemel (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 25-30 min.
Del sitron i to. Skjær av endene til vårløk og skjær i tynne skiver. Skill det grønne fra det hvite. Finhakk persille og gressløk. Skjær tomat i 2 cm biter. Bland tomat og balsamico i en skål. Når potetene har 15 min igjen, legg balsamicotomater på stekebrettet og stek ut tiden.
Riv squash grovt. Legg i et dørslag og strø over en stor klype salt. La ligge i vasken i 10 min. Legg squash i et kjøkkenhåndkle og klem ut væsken. Bland halvparten av gressløken, halvparten av persillen, yoghurt og halvparten av ricottaen i en skål. Tilsett en skvett sitronsaft. Smak til med en klype salt og pepper. Sett til side til servering.
Bland squash, egg [1 stk | 2 stk], resterende ricotta, grønnsaksbuljong, resterende persille og gressløk og det hvite av vårløken i en skål. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Rør inn hvetemel [½ dl | 1 dl]. Sett til side. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek prosciutto i 3-4 min, eller til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Dekk bunnen til stekepannen med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Form farsen til 2 lapper per person. Trykk dem flate med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Anrett squashlapper, ovnsbakte poteter og tomater på tallerkener. Topp med dressing, sprø prosciutto og det grønne av vårløken.