Ricotta- og squashlapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricotta- og squashlapper

Ricotta- og squashlapper

med sprøstekt prosciutto og ovnsbakte grønnsaker

Ricotta og squashlapper med sprøstekt prosciutto og ovnsbakte grønnsaker.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Celery
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Sitron

1 stk

Vårløk

1 pose

Bladpersille

1 pose

Gressløk

2 stk

Tomat

12 ml

Balsamico

1 stk

Squash

4 g

Grønnsaksbuljong

100 g

Ricotta

50 g

Prosciutto

75 g

Yoghurt

Ikke inkludert i matkassen din

4 ss

Hvetemel (steg 4)

1 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier593 kcal
Energi (kj)2482 kj
Fett19 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater77.8 g
Sukker15.3 g
Fiber10.8 g
Protein28.8 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 25-30 min.

Forbered råvarer
2

Del sitron i to. Skjær av endene til vårløk og skjær i tynne skiver. Skill det grønne fra det hvite. Finhakk persille og gressløk. Skjær tomat i 2 cm biter. Bland tomat og balsamico i en skål. Når potetene har 15 min igjen, legg balsamicotomater på stekebrettet og stek ut tiden.

Lag dressing
3

Riv squash grovt. Legg i et dørslag og strø over en stor klype salt. La ligge i vasken i 10 min. Legg squash i et kjøkkenhåndkle og klem ut væsken. Bland halvparten av gressløken, halvparten av persillen, yoghurt og halvparten av ricottaen i en skål. Tilsett en skvett sitronsaft. Smak til med en klype salt og pepper. Sett til side til servering.

Stek prosciutto
4

Bland squash, egg [1 stk | 2 stk], resterende ricotta, grønnsaksbuljong, resterende persille og gressløk og det hvite av vårløken i en skål. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Rør inn hvetemel [½ dl | 1 dl]. Sett til side. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek prosciutto i 3-4 min, eller til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Stek squashlapper
5

Dekk bunnen til stekepannen med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Form farsen til 2 lapper per person. Trykk dem flate med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett squashlapper, ovnsbakte poteter og tomater på tallerkener. Topp med dressing, sprø prosciutto og det grønne av vårløken.