By middagsgjestene eller familien på en luksusmiddag som gir dem vann i munnen! Vi pannesteker kyllingbryst fylt med deilig ricotta, soltørkede tomater og fersk basilikum, før den ovnsbakes. Kyllingen serveres med ovnsbakte potetbåter krydret med oregano, og en sitronduftende sidesalat med avokado og agurk toppet med ristede pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 g
Oregano, tørket
60 g
Salatblanding
1 stk
Avokado
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
25 g
Soltørkede tomater
1 pose
Basilikum
300 g
Kyllingbryst
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, oregano, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til myke og gylne.
Skyll salatblanding.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Grovhakk agurk.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland inn salatblanding, avokado og agurk, og sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, til gylne. Sett til side i en liten skål.
Finhakk soltørkede tomater [1/2 pakke, 2P] og basilikum.
Bland ricotta, soltørkede tomater, basilikum, salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en mellomstor skål.
Skjær et snitt i den tykke delen av hvert kyllingbryst, uten å skjære helt gjennom. Fyll med ricottablanding.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne.
Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Stek i 2 min per side, eller til brunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-11 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett kylling, potet og avokadosalat på tallerkenet.
Server med en klatt majones og topp salat med pinjekjerner.