Skip to main content
Rask malaysisk blomkålskarri

Rask malaysisk blomkålskarri

med fersk mango, mynte og koriander

Får vi friste med en lynrask og fargerik vegetarkarri? Vi lar blomkålbuketter godgjøre seg i en krydret karrisaus av kokosmelk, og serverer gryten på en seng av hvitløksduftende jasminris toppet med mango, urter, chili og cashewnøtter.

Tags:
Superrask
Rask
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Nødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Blomkålbuketter

4 g

Goan Xacuti

4 g

Mild Mahal

35 g

Tomatpure

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Mango

1 stk

Mynte & koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 g

Chiliflak

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier712 kcal
Energi (kj)2980 kj
Fett29.4 g
Mettet fett15.8 g
Karbohydrater117.8 g
Sukker52.9 g
Fiber29.6 g
Protein32.3 g
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris, ingefærpasta og salt. La småkoke under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen.

I mellomtiden, del purre i to og skjær i tynne skiver.

TIPS: Pass på å skylle purre godt.

Lag karri
2

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek purre og blomkål i 2-3 min, eller til purren mykner.

Tilsett Mild Mahal og Goan Xacuti og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett tomatpure, soyasaus, kokosmelk, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til saus tykner noe.

Forbered råvarer
3

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Riv mynte og koriander i grove biter.

Server
4

Anrett ris og karri i skåler.

Topp med mango, urter, chiliflak og cashewnøtter.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image