Rask kylling i kremete gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask kylling i kremete gressløksaus

Rask kylling i kremete gressløksaus

med potetmos og pæresalat

Enkle og raske middagsoppskrifter kommer godt med i en hektisk hverdag. I dag frister vi med en kyllingrett som garantert vil falle i smak. Vi bruner kyllingen i pannen, og lar den putre i en fyldig gressløkssaus mens vi lager en pære- og ruccolasalat. Kyllingen serveres på en seng av kremete potetmos med salaten på siden. Og vips, så var middagen klar!

Tags:
Superrask
Rask
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Potetterninger, ferdigkokte

4 g

Kyllingbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Pære

40 g

Ruccola

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

1 ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier629 kcal
Energi (kj)2631 kj
Fett26.1 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater450.7 g
Sukker30.2 g
Protein82.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag mos
1

Tilsett potet, melk [1/2 dl | 1 dl], vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [1 ts | 2 ts] i en mellomstor kjele.

Kok på middels varme i 5 min.

Mos potet og sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør om ønskelig.

 

Stek kylling
2

Skjær kyllingbryst i tre skiver på eget skjærebrett.

Finhakk gressløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 3-4 min per side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

Senk til middels varme, og tilsett kyllingbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl], matfløte [1/2 pakke, 2P] og gressløk i pannen. La putre i 1-2 min, til gjennomvarmt.

Skyll ruccola.

Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland ruccola, pære, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål rett før servering.

Server
4

Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.

Hell resterende saus over kyllingen.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image