Denne oppskriften er en smakfull fortolkning av den kinesiske klassikeren char siu, og den skuffer ikke! Grønnsaker og kjøttdeig får godgjøre seg i soyasaus, hoisinsaus, hvitløk og ingefær, og serveres med nudler. Topp med peanøtter og chili for en perfekt smaksopplevelse.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Pak choi
150 g
Udonnudler, tørkede
30 g
Hoisinsaus
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanøtter
25 ml
Soyasaus
2 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Løk
½ dl
Spart nudelvann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til grønnsaker
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Spar litt nudelvann i en kopp og hell av resten.
Tilsett hoisinsaus og nudelvann. Bland godt.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Skjær løk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett gulrot, ingefærpasta, hvitløk og salt. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Rør inn pak choi og stek videre i 1 min, eller til myknet.
Senk til lav varme og bland inn soyasaus og nudler. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Får ikke alt plass i stekepannen, bland sammen i kjelen brukt til nudler.
Anrett char siu-inspirert kjøttdeig og nudler i skåler.
Garner med peanøtter og en klype chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.