Skip to main content
Rask char siu-inspirert kjøttdeig
Rask char siu-inspirert kjøttdeig

Rask char siu-inspirert kjøttdeig

med hoisinnudler og stekte grønnsaker

Denne oppskriften er en smakfull fortolkning av den kinesiske klassikeren char siu, og den skuffer ikke! Grønnsaker og kjøttdeig får godgjøre seg i soyasaus, hoisinsaus, hvitløk og ingefær, og serveres med nudler. Topp med peanøtter og chili for en perfekt smaksopplevelse.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Allergener:
Senf
Egg
Hvede
Gluten
Sesamzaad
Soja
Jordnødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Pak choi

150 g

Udonnudler, tørkede

30 g

Hoisinsaus

10 g

Ingefærpasta

20 g

Saltede peanøtter

25 ml

Soyasaus

2 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart nudelvann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til grønnsaker

Næringsinnhold

Kalorier789 kcal
Energi (kj)3301 kj
Fett35.1 g
Mettet fett10.6 g
Karbohydrater77.4 g
Sukker16.5 g
Fiber9.2 g
Protein35.6 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium7260 mg
Potassium292.7 mg
Calcium58.8 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.

Spar litt nudelvann i en kopp og hell av resten.

Tilsett hoisinsaus og nudelvann. Bland godt.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek løk og kjøttdeig
2

Skjær løk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk pak choi.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Tilsett grønnsaker
3

Tilsett gulrot, ingefærpasta, hvitløk og salt. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Rør inn pak choi og stek videre i 1 min, eller til myknet.

Senk til lav varme og bland inn soyasaus og nudler. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Får ikke alt plass i stekepannen, bland sammen i kjelen brukt til nudler.

Server
4

Anrett char siu-inspirert kjøttdeig og nudler i skåler.

Garner med peanøtter og en klype chiliflak.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.