Skip to main content
Rask buffaloglasert kjøttdeig
Rask buffaloglasert kjøttdeig

Rask buffaloglasert kjøttdeig

med kremet ranch-slaw og persilleris

Denne oppskriften er fargerik, full av deilige smaker og står klar på middagsbordet i en fei! Vi steker kjøttdeig av svin, smaksetter kjøttet med røkt paprikapulver og glaserer det med sriracha, honning og ketchup. Samtidig blander vi en kremet maisslaw med gulrot, kål, hvitløk, majones og rømme. Det hele serveres på en seng av luftig ris som er aromatisert med revne persilleblader.

Tags:
Superrask
Rask
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot, Julienne

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Honning

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

4 g

Røkt paprikapulver

150 g

Basmatiris

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Bladpersille

20 g

Sriracha

1 stk

Mais

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til saus

1 ss

Ketchup til saus

¼ ts

Salt til slaw

Næringsinnhold

Kalorier901 kcal
Energi (kj)3771 kj
Fett42.3 g
Mettet fett16.8 g
Karbohydrater95 g
Sukker22.2 g
Protein37.2 g
Natrium51 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kjøttdeig og krydre med salt. Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.

Senk til middels varme og tilsett smør og røkt paprikapulver i stekepannen med kjøttdeig. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett sriracha, honning og ketchup, og bland godt. Ta stekepannen av varmen.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Bland salat
3

I mellomtiden, hell væske av mais.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, majones, hvitløk, mais, kål, gulrot, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Riv persille i grove biter og tilsett i kjelen med ris rett før servering. Bland godt.

Server
4

Anrett ris, kjøttdeig og slaw i dype tallerkener.