Denne oppskriften er fargerik, full av deilige smaker og står klar på middagsbordet i en fei! Vi steker kjøttdeig av svin, smaksetter kjøttet med røkt paprikapulver og glaserer det med sriracha, honning og ketchup. Samtidig blander vi en kremet maisslaw med gulrot, kål, hvitløk, majones og rømme. Det hele serveres på en seng av luftig ris som er aromatisert med revne persilleblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot, Julienne
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Honning
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
4 g
Røkt paprikapulver
150 g
Basmatiris
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Bladpersille
20 g
Sriracha
1 stk
Mais
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til saus
1 ss
Ketchup til saus
¼ ts
Salt til slaw
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig og krydre med salt. Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.
Senk til middels varme og tilsett smør og røkt paprikapulver i stekepannen med kjøttdeig. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett sriracha, honning og ketchup, og bland godt. Ta stekepannen av varmen.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, majones, hvitløk, mais, kål, gulrot, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Riv persille i grove biter og tilsett i kjelen med ris rett før servering. Bland godt.
Anrett ris, kjøttdeig og slaw i dype tallerkener.