Et kvarter er alt som trengs for å lage denne smakfulle bowlen med thailandske smaker! Vi topper basmatiris med svinekjøttdeig stekt med ingefær, hvitløk, chili og asiatisk dressing, og en limeduftende pak choi-salat med frisk mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder: Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
1 stk
Løk
1 stk
Pak choi
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Gulrot, Julienne
1 g
Chiliflak
250 g
Svinekjøttdeig
150 g
Basmatiris
50 g
Vegansk srirachamajones
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og løk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett ingefærpasta, hvitløk og chiliflak. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende. Ta stekepannen av varmen og bland inn asiatisk dressing.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, halver lime.
Grovhakk pak choi.
Riv mynte- og korianderblad i grove biter.
Bland gulrot, pak choi, mynte, koriander, en skvett limesaft, olivenolje og salt i en stor skål.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig og salat.
Server med en klatt srirachamajones.