I dag står en rask og delikat vegetarrett på menyen. Pulled beans gir retten umami, couscousen piffes opp med paprika og dill gir dressingen et løft. Vårt spesialkrydder – Mamas favoritt, som blant annet består av oregano og salvie, bidrar også til å gjøre dagens middag spennende og god.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Couscous
(InneholderGluten, Hvete)4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)2 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)240 g
Pulled beans
(InneholderGluten, Hvete, Egg, Bygg, Soya)1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
1 pose
Dill
1 pakke
Rømme
(InneholderMelk)½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 1)
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og paprika i 30 sek. Tilsett vann* [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og Mamas Favoritt, og kok opp.
Tilsett couscous og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i kjelen. Rør godt, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel. Krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*.
Skjær tomat og agurk i 1 cm biter. Grovhakk dill.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans med en klype salt* og pepper* i 3-4 min.
Bland dill, rømme og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland agurk og tomat i en annen skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig.
Anrett paprikacouscous i dype tallerkener. Topp med pulled beans og drypp dilldressing over.