Pannestekt kylling og hjemmelagd pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt kylling og hjemmelagd pesto

Pannestekt kylling og hjemmelagd pesto

med prosciutto og mozzarellapanzanella

Kjenn smaken av Italia med vår pannestekte kylling, servert med basilikumpesto og en klassisk panzanella – en tomat- og brødsalat. Vi topper retten med mozzarella og prosciuttoroser, og dermed er middagen klar til å serveres!

Allergener:
Egg
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

50 g

Prosciutto

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

1 stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Olje til pesto

¼ ts

Salt til pesto

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier708 kcal
Energi (kj)2964 kj
Fett37 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater43 g
Sukker9 g
Protein47.2 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak brød
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær baguette i 2 cm store biter.

Legg brødbiter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 5-7 min, eller til gylne og ristede.

Bland salat
2

Halver cherrytomater.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Halver og skjær løk i tynne skiver.

Bland ovnsbakt brød, tomat, agurk, løk, balsamico, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Forbered prosciutto
3

Halver prosciuttobiter på langs og rull sammen til små roser.

Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt.

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland pesto
5

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Halver sitron.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland basilikum, en stor skvett sitronsaft, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Hell væske av mozzarella og tørk lett med kjøkkenpapir.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener og topp med mozzarella (1 per person) og prosciuttoroser.

Server kylling på en tallerken ved siden av og topp salat og kylling med pesto.