Skip to main content
Butterdeigspai med bacon, potet og purre

Butterdeigspai med bacon, potet og purre

med syrlig salat

Med butterdeig er det lett som en plett å tilberede en fantastisk god middagspai! Denne varianten består av et kremet fyll med bacon, purre og potet, og serveres med en sitrusfruktduftende salat.

Tags:
Kort forberedelse
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

112.5 g

Butterdeig

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Purre

250 g

Poteter

4 g

Buljong

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Citrus

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier778 kcal
Energi (kj)3256 kj
Fett51.6 g
Mettet fett22.8 g
Karbohydrater55.1 g
Sukker13.3 g
Fiber9.1 g
Protein22 g
Natrium956.5 mg
Potassium317.9 mg
Calcium43.9 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.

Finhakk løk og finhakk eller press løk.

Stek bacon og potet
2

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon og potet i 3-5 min, eller til gylne.

I mellomtiden, halver purre, rens godt og skjær i tynne skiver.

Lag saus
3

Tilsett purre, løk og løk i stekepannen og stek videre i 2 min, eller til noe myknet.

Bland inn matfløte, vann, buljong og en klype pepper.

Gratiner pai
4

Hell paifyllet over i en ildfast form og dekk med butterdeig.

Gratiner paien i ovnen i 15-18 min, eller til deigen er gyllen.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver sitrusfrukt.

Bland salat, en stor skvett sitrusfruktsaft, salt og olivenolje i en stor skål rett før servering.

Server
6

Avkjøl paien i 5 min før servering.

Anrett pai og salat på tallerkener.