Skip to main content
Butterdeigspai med bacon, potet og purre
Butterdeigspai med bacon, potet og purre

Butterdeigspai med bacon, potet og purre

med syrlig salat

Med butterdeig er det lett som en plett å tilberede en fantastisk god middagspai! Denne varianten består av et kremet fyll med bacon, purre og potet, og serveres med en sitronduftende salat.

Tags:
Tilberedning 10 min
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

112.5 g

Butterdeig

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Purre

250 g

Bakepotet

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Sitron

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier778 kcal
Energi (kj)3256 kj
Fett51.6 g
Mettet fett16 g
Karbohydrater55.1 g
Sukker13.3 g
Protein22 g
Natrium952 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.

Finhakk løk og finhakk eller press hvitløk.

Stek bacon og potet
2

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon og potet i 3-5 min, eller til gylne.

I mellomtiden, halver purre, rens godt og skjær i tynne skiver.

Lag saus
3

Tilsett purre, løk og hvitløk i stekepannen og stek videre i 2 min, eller til noe myknet.

Bland inn matfløte, vann, kyllingbuljong og en klype pepper.

Gratiner pai
4

Hell paifyllet over i en ildfast form og dekk med butterdeig.

Gratiner paien i ovnen i 15-18 min, eller til deigen er gyllen.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver sitron.

Bland salat, en stor skvett sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål rett før servering.

Server
6

Avkjøl paien i 5 min før servering.

Anrett pai og salat på tallerkener.