Med butterdeig er det lett som en plett å tilberede en fantastisk god middagspai! Denne varianten består av et kremet fyll med bacon, purre og potet, og serveres med en sitronduftende salat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
112.5 g
Butterdeig
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Purre
250 g
Bakepotet
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
60 g
Salatblanding
2 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.
Finhakk løk og finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon og potet i 3-5 min, eller til gylne.
I mellomtiden, halver purre, rens godt og skjær i tynne skiver.
Tilsett purre, løk og hvitløk i stekepannen og stek videre i 2 min, eller til noe myknet.
Bland inn matfløte, vann, kyllingbuljong og en klype pepper.
Hell paifyllet over i en ildfast form og dekk med butterdeig.
Gratiner paien i ovnen i 15-18 min, eller til deigen er gyllen.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver sitron.
Bland salat, en stor skvett sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål rett før servering.
Avkjøl paien i 5 min før servering.
Anrett pai og salat på tallerkener.