Steak Diane er en klassisk rett som oppsto i London på 30-tallet. Klassikeren er å finne på restauranten verden over, og det av en god grunn! Det møre svinekjøttet toppes med en kremet sennepssaus og serveres med hjemmelagde fries og en frisk valnøttsalat. En fryd for smakspaletten!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Bladpersille
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
40 g
Ruccola
1 stk
Tomat
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
15 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk og persille.
Skjær svinekjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek svinekjøtt med salt i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken og dekk over så kjøttet holdes varmt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til myknet.
Tilsett Worcestersaus, matfløte, halvparten av sennepen, persille, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Grovhakk tomat og valnøtter.
Bland ruccola, tomat, resterende sennep, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Anrett fries, kjøtt og salat på tallerkener.
Dryss valnøtter over salat.
Topp kjøtt med saus.