Steak Diane av svin og fries
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak Diane av svin og fries

Steak Diane av svin og fries

med valnøttsalat og sennepsdressing

Steak Diane er en klassisk rett som oppsto i London på 30-tallet. Klassikeren er å finne på restauranten verden over, og det av en god grunn! Det møre svinekjøttet toppes med en kremet sennepssaus og serveres med hjemmelagde fries og en frisk valnøttsalat. En fryd for smakspaletten!

Allergener:
Soya
Melk
Nøtter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Bladpersille

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

40 g

Ruccola

1 stk

Tomat

20 g

Valnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)

15 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier759 kcal
Energi (kj)3176 kj
Fett41.5 g
Mettet fett15.6 g
Karbohydrater52.4 g
Sukker9 g
Protein46.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk og persille.

Stek svinekjøtt
3

Skjær svinekjøtt i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek svinekjøtt med salt i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken og dekk over så kjøttet holdes varmt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til myknet.

Tilsett Worcestersaus, matfløte, halvparten av sennepen, persille, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.

Lag salat
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Grovhakk tomat og valnøtter.

Bland ruccola, tomat, resterende sennep, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett fries, kjøtt og salat på tallerkener.

Dryss valnøtter over salat.

Topp kjøtt med saus.