topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestoblandet tagliatelle

Pestoblandet tagliatelle

med ovnsbakte grønnsaker og fersk basilikum

I dag kan vi friste med tagliatelle blandet med kremet pesto. Vi lager en saus med pesto, creme fraiche, sitronsaft og grønnsaksbuljong, før vi blander den kremede sausen med tagliatelle og ovnsbakt tomat og squash. Vi topper alt med italiensk hardost og fersk basilikum.

Tags:
Rask
Vegetar
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Melk
Sulfitter
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Sitron

1 pose

Basilikum

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

60 g

Grønn pesto

(Inneholder Melk, Sulfitter)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier721 kcal
Energi (kj)3015 kj
Fett33.27 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater85.11 g
Sukker11.4 g
Protein22.34 g
Natrium816 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær squash i halve skiver. 

Skjær tomat i 2 cm tykke terninger.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 15 min, til mør.

Forbered råvarer
2

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk basilikum.

Kok pasta
3

Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden; kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje til pastaen om ønskelig.

Lag saus
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt og pastavann. La sausen småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Tilsett pasta
5

Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash og pasta. Bland godt. Tilsett en skvett sitronsaft og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett pasta med grønnsaker i dype tallerkener.

Strø over italiensk ost og pynt med basilikum.

Server resterende sitronbåter på siden.