
Pestoblandet tagliatelle
med ovnsbakte grønnsaker og fersk basilikum
I dag kan vi friste med tagliatelle blandet med kremet pesto. Vi lager en saus med pesto, creme fraiche, sitronsaft og grønnsaksbuljong, før vi blander den kremede sausen med tagliatelle og ovnsbakt tomat og squash. Vi topper alt med italiensk hardost og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
2 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 pose
Basilikum
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
8 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Squash
2 stk
Tomat
60 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær squash i halve skiver. Skjær tomat i 2 cm tykke terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 15 min.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Finhakk hvitløk. Skjær sitron i båter. Grovhakk basilikum.
Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden; kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1 ss | 2 ss] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i kjelen med pasta og bland godt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann, og la putre i 1-2 min.
Tilsett pesto og ovnsbakt tomat og squash i stekepannen. Tilsett pasta og en skvett sitronsaft, og bland godt. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett pasta i dype tallerkener. Strø over italiensk hardost. Topp med basilikum. Server resterende sitronbåter på siden.