HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPestoblandet Tagliatelle
topBanner
Pestoblandet tagliatelle

Pestoblandet tagliatelle

med ovnsbakte grønnsaker og fersk basilikum

I dag kan vi friste med tagliatelle blandet med kremet pesto. Vi lager en saus med pesto, creme fraiche, sitronsaft og grønnsaksbuljong, før vi blander den kremede sausen med tagliatelle og ovnsbakt tomat og squash. Vi topper alt med italiensk hardost og fersk basilikum.

Tags:RaskVegetar
Allergener:MelkSelleriSulfitterEggGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Basilikum

½ pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

8 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

60 g

Grønn pesto

(InneholderMelk, Sulfitter)

20 g

Italiensk hardost, flak

(InneholderMelk)

250 g

Tagliatelle

(InneholderEgg, GlutenKan inneholdeEgg, Soya, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier770 kcal
Energi (kj)3222 kj
Fett38.81 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater84.38 g
Sukker11 g
Protein21.84 g
Natrium816 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær squash i halve skiver. Skjær tomat i 2 cm tykke terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 15 min.

2

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Finhakk hvitløk. Skjær sitron i båter. Grovhakk basilikum.

3

Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden; kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1 ss | 2 ss] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i kjelen med pasta og bland godt.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann, og la putre i 1-2 min.

5

Tilsett pesto og ovnsbakt tomat og squash i stekepannen. Tilsett pasta og en skvett sitronsaft, og bland godt. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

6

Anrett pasta i dype tallerkener. Strø over italiensk hardost. Topp med basilikum. Server resterende sitronbåter på siden.