topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestoblandet tagliatelle

Pestoblandet tagliatelle

med ovnsbakte grønnsaker og fersk basilikum

I dag kan vi friste med tagliatelle blandet med kremet pesto. Vi lager en saus med pesto, creme fraiche, sitronsaft og grønnsaksbuljong, før vi blander den kremede sausen med tagliatelle og ovnsbakt tomat og squash. Vi topper alt med italiensk hardost og fersk basilikum.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Sulfitter
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Basilikum

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

60 g

Grønn pesto

(Inneholder Melk, Sulfitter)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3222 kj
Fett38.81 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater84.38 g
Sukker11 g
Protein21.84 g
Natrium816 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær squash i halve skiver. Skjær tomat i 2 cm tykke terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 15 min.

Forbered råvarer
2

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Finhakk hvitløk. Skjær sitron i båter. Grovhakk basilikum.

Kok pasta
3

Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden; kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1 ss | 2 ss] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i kjelen med pasta og bland godt.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann, og la putre i 1-2 min.

Tilsett pasta
5

Tilsett pesto og ovnsbakt tomat og squash i stekepannen. Tilsett pasta og en skvett sitronsaft, og bland godt. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener. Strø over italiensk hardost. Topp med basilikum. Server resterende sitronbåter på siden.