Sataysaus er en peanøttbasert, krydret indonesisk saus. Vi panerer kylling i peanøtter, og steker den til den får en gyllen og sprø skorpe. Samtidig ovnsbaker vi potetstaver vendt i en smaksrik grønn karripasta. Server kylling og fries med en syrlig salat av agurk, gulrot, koriander og lime som tilbehør, og topp herligheten med sataysaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Grønn karripasta
1 stk
Lime
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
500 g
Poteter
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til saus
1 ss
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt, grønn karripasta og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten av gulroten.
Halver lime.
Grvhakk koriander.
Bland agurk, gulrot, koriander, en skvett limesaft og salt i en mellomstor skål, og sett til side.
Finhakk peanøtter.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
TIPS: Det er viktig at peanøttene finhakkes, så de fester seg til kyllingen.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.
I mellomtiden, bland smør, vann og sataysaus i en mellomstor kjele på middels varme. La putre i 3-4 min, til gjennomvarmet.
Skjær kylling i skiver.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fordel kylling, fries og salat på tallerkener.
Hell sataysaus over kyllingen.