Peanøttpanert sataykylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peanøttpanert sataykylling

Peanøttpanert sataykylling

med karrifries og agurk- og gulrotsalat

Sataysaus er en peanøttbasert, krydret indonesisk saus. Vi panerer kylling i peanøtter, og steker den til den får en gyllen og sprø skorpe. Samtidig ovnsbaker vi potetstaver vendt i en smaksrik grønn karripasta. Server kylling og fries med en syrlig salat av agurk, gulrot, koriander og lime som tilbehør, og topp herligheten med sataysaus.

Tags:
Sterk
Allergener:
Peanøtter
Gluten
Hvete
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Grønn karripasta

1 stk

Lime

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

500 g

Poteter

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til salat

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til saus

1 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier792 kcal
Energi (kj)3315 kj
Fett24.4 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater93.3 g
Sukker17.1 g
Protein52.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt, grønn karripasta og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland salat
2

Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten av gulroten.

Halver lime.

Grvhakk koriander.

Bland agurk, gulrot, koriander, en skvett limesaft og salt i en mellomstor skål, og sett til side.

Forbered kylling
3

Finhakk peanøtter.

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

TIPS: Det er viktig at peanøttene finhakkes, så de fester seg til kyllingen.

Paner kylling
4

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Forbered kylling og saus
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

I mellomtiden, bland smør, vann og sataysaus i en mellomstor kjele på middels varme. La putre i 3-4 min, til gjennomvarmet.

Skjær kylling i skiver.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fordel kylling, fries og salat på tallerkener.

Hell sataysaus over kyllingen.