Paprika- og svinekjøttgryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprika- og svinekjøttgryte

Paprika- og svinekjøttgryte

med villris og fersk persille

I dag skal vi lage en vidunderlig svinekjøttgryte med paprika, hvitløk, rødløk og gulrot. Gryta blir kremet av fløte, og får en herlig smak av krydderblandingen vår, som vi kaller Ay Cajun-ba. Vi serverer gryta med kokt villris og topper alt med fersk persille.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

½ boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 g

Chiliflak

1 pose

Kruspersille

150 g

Basmati villris

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier751 kcal
Energi (kj)3141 kj
Fett25.5 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater80.2 g
Sukker20.2 g
Protein49.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 15 min. Sett til side og la hvile under lokk til servering.

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene og skjær paprika i 1/2 cm tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store terninger. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i terninger. Finhakk persille. Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt med en klype salt* og pepper* i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side. Varm evt. opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og Jorda Rundt i 1-2 min. Tilsett paprika og gulrot, og stek i 5-6 min.

Stek grønnsaker
4

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, tomatpuré [1/2 ss | 1 ss] og tomat under omrøring. La putre i 2-3 min. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis du synes sausen er for tykk.

Tilsett kjøtt
5

Tilsett svinekjøtt i stekepannen og stek i 30 sek, til gjennomvarmet. Krydre med salt* og en stor klype pepper*. TIPS: Tilsett en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.

Server
6

Anrett ris på tallerkener. Topp med svinekjøtt og grønnsaker. Pynt med persille.