Pannestekte sellerilapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med squashsalat og pinjekjerne

Dagens rett er en smakfull og kreativ vegetarmiddag. Vi lager sellerilapper enkelt fra bunnen av – revet knollselleri, løk, mye deilig krydder, persille og ost. Som tilbehør serverer vi ovnsbakte poteter og en squash-salat med en skvett sitronsaft og et dryss ristede pinjekjerner. Retten serveres med vår herlige aioli.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Løk

1 stk

Squash

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Sitron

400 g

Småpoteter

40 g

Ruccola

1 pose

Kruspersille

4 g

Hvitløksflørt

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 3)

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2635 kj
Fett35.1 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater54 g
Sukker9.7 g
Protein20.8 g
Natrium441.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver poteter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk persille.

Skrell og finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Skrell og riv knollselleri grovt. 

Lag sellerifarse
3

Bland selleri, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, persille, ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Lag salat
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en liten skål.

Skyll ruccola.

Skrell squash (uskrelt) til lange bånd med en skreller.

Bland olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Tilsett ruccola og squash. Bland sammen rett før servering. 

Stek sellerilapper
5

Dekk bunnen av stekepannen brukt til pinjekjerner med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Bruk en skje og legg klumper (2 per person) av sellerifarse i pannen.

Trykk ned med en slikkepott slik at farsen blir til sellerilapper. Stek i 3-4 min på hver side, eller til gyllen brune og gjennomstekte.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett sellerilapper på tallerkener.

Server salat toppet med pinjekjerner, poteter og aioli ved siden av.