Pannestekte sellerilapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med squashsalat og pinjekjerne

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens rett er en smakfull og kreativ vegetarmiddag. Vi lager sellerilapper enkelt fra bunnen av – revet knollselleri, løk, mye deilig krydder, persille og ost. Som tilbehør serverer vi ovnsbakte poteter og en squash-salat med en skvett sitronsaft og et dryss ristede pinjekjerner. Retten serveres med vår herlige aioli.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Løk

1 stk

Squash

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Sitron

500 g

Poteter

40 g

Ruccola

1 pose

Kruspersille

4 g

Hvitløksflørt

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 3)

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier673 kcal
Energi (kj)2817 kj
Fett35.6 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater67.7 g
Sukker11 g
Protein21.2 g
Natrium441.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk persille.

Skrell og finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Skrell og riv knollselleri grovt. 

Lag sellerifarse
3

Bland selleri, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, persille, ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Lag salat
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en liten skål.

Skyll ruccola.

Skrell squash (uskrelt) til lange bånd med en skreller.

Bland olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Tilsett ruccola og squash. Bland sammen rett før servering. 

Stek sellerilapper
5

Dekk bunnen av stekepannen brukt til pinjekjerner med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Bruk en skje og legg klumper (2 per person) av sellerifarse i pannen.

Trykk ned med en slikkepott slik at farsen blir til sellerilapper. Stek i 3-4 min på hver side, eller til gyllen brune og gjennomstekte.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett sellerilapper på tallerkener.

Server salat toppet med pinjekjerner, poteter og aioli ved siden av.