Skip to main content
Pannestekt sei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt sei

Pannestekt sei

med sennepssaus og spinatblandet potetmos

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Pesce
Senf
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

400 g

Bakepotet

30 g

Spinat

1 stk

Hvitløk

12 g

Grov sennep

75 g

Spisskål, skåret

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Gulrot

100 g

Mornaysaus

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier492 kcal
Energi (kj)2058 kj
Fett22 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater46 g
Sukker9.2 g
Fiber5.6 g
Protein28.8 g

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp saltet vann i en stor kjele. 

Skrell og skjær poteter i biter. Skrell hvitløk. 

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos. 

2

Skyll spinat. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Lag salat og sennepsaus
3

Bland gulrot, spisskål, oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. 

Bland mornaysaus, grov sennep, vann [1/2 dl | 1 dl], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype salt og pepper i en liten skål.

Stek fisk
4

Trykk fisk tørr med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek fisk i 2-3 min på hver side.

Bland sammen
5

Senk varmen til middels. Tilsett sennepsaus og vend fisken. 

Kok i 2-3 min, eller til gjennomvarm saus og gjennomstekt fisk.

Rør spinat inn i potetmosen. 

TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og har mistet sitt rå utseende.

Servér
6

Anrett fisk, potetmos og salat på tallerkener. 

Hell saus over fisken.