Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
400 g
Bakepotet
30 g
Spinat
1 stk
Hvitløk
12 g
Grov sennep
75 g
Spisskål, skåret
½ g
Oregano, tørket
1 stk
Gulrot
100 g
Mornaysaus
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.
Skyll spinat.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland gulrot, spisskål, oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Bland mornaysaus, grov sennep, vann [1/2 dl | 1 dl], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype salt og pepper i en liten skål.
Trykk fisk tørr med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side.
Senk varmen til middels. Tilsett sennepsaus og vend fisken.
Kok i 2-3 min, eller til gjennomvarm saus og gjennomstekt fisk.
Rør spinat inn i potetmosen.
TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og har mistet sitt rå utseende.
Anrett fisk, potetmos og salat på tallerkener.
Hell saus over fisken.