HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Laks
topBanner
Pannestekt laks

Pannestekt laks

med ovnsbakte poteter og ruccoladressing

Her har vi satt sammen en god kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I dag byr vi nemlig på perfekt stekt laks, servert med sitronbakte poteter og brokkoli. Vi lager også en grønn ruccoladressing med hvitløk og sitron.

Tags:Under 650 kcalHvetefriProteinrik
Allergener:MelkFiskEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

½ stk

Sitron

½ stk

Hvitløk

40 g

Ruccola

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier618 kcal
Energi (kj)2584 kj
Fett27.74 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater50.13 g
Sukker7.8 g
Protein40.07 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær poteter i 2 cm tynne båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.

2

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Skjær brokkoli i små buketter og stilk i 2 cm biter (skrell stilken om nødvendig). Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Finhakk halvparten av ruccolaen. Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.

3

Fordel brokkoli på stekebrettet når potetene har 12 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje, og stek resten av tiden. Bland hakketruccola, hvitløk, yoghurt, sitronsaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt på hver side. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Senk til middels varme, snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt.

5

Bland poteter og brokkoli med resterende ruccola og finrevet ost.

6

Anrett ovnsbakte poteter, laks og ruccoladressing på tallerkener. Server resterende sitronbåter på siden for å presse over retten.