Skip to main content
Pannestekt kofta
Pannestekt kofta

Pannestekt kofta

med za'atar-grønnsaker og granateple

Za'atar er et vanlig innslag i mange retter fra Midtøsten, og er en herlig krydderblanding fullproppet av ulike urter. Vi bruker krydderet til å smaksette poteter og rotgrønnsaker, før vi ovnsbaker dem til de blir lune og møre. Samtidig lager vi koftaer som vi krydrer med vår egen krydderblanding, Panamat. Middagen blir komplett med et dryss granateplekjerner og en klatt frisk persilleyoghurt.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

1 stk

Bladpersille

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ stk

Granateple

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

30 g

Spinat

4 g

Za'atar

(Inneholder: Sesam)

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 stk

Egg til panering

½ ts

Salt til panering

Næringsinnhold

Kalorier754 kcal
Energi (kj)3154 kj
Fett26.5 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater89.7 g
Sukker27.4 g
Protein40.3 g
Natrium152.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i båter.

Skjær rotgrønnsaker (uskrelte) i 2 cm tykke staver.

Fordel potet og rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Za'atar, salt og pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered granateple
2

I mellomtiden, rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland farse
3

Bland kjøttdeig, brødrasp, Panamat, egg og salt i en mellomstor skål.

Stek kofta
4

Form farsen til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kofta, snu av og til, i 2-3 min, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Bland persilleyoghurt
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk persille.

Bland yoghurt, persille og en klype salt i en liten skål.

Bland spinat med ferdigstekte rotgrønnsaker på stekebrettet.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett vann i yoghurten hvis du vil ha en mer flytende konsistens.

Server
6

Anrett potet, rotgrønnsaker og kofta på tallerkener.

Dryss granateple over rotgrønnsaker.

Server med persilleyoghurt.