I dag frister vi med en nydelig rett som er like perfekt å servere gjester som når du vil gjøre noe ekstra ut av hverdagen. Vi skal lage en mør og god ytrefilet av storfe som serveres med en kremet jordskokkmos, marinert eplesalat med kål og en fantastisk rødvinssaus med sjalottløk og timian.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
300 g
Jordskokk
1 stk
Sjalottløk
300 g
Poteter
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Kjøttbuljong
1 pose
Timian
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde spor av: Selleri)
1 stk
Eple
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam)
25 g
Honning
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
3 ss
Melk (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter.
Skjær jordskokk (uskrellet) i 1 cm biter.
Kok poteter og jordskokk i 30-32 min, til møre. Hell av vannet.
Del eple i to, fjern kjernen og skjær i 2 cm biter.
Grovhakk hasselnøtter.
Finhakk sjalottløk. Plukk timianblader.
Bland eple, honning og hvitvinseddik [½ pakke, 2P] i en skål. Sett til side til servering.
Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Tilsett kålblanding og gni i 30 sek.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist hasselnøtter i 3-4 min. Sett til side i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk biff i folie og la hvile frem til servering. Biffen vil fortsette å steke litt mens den hviler.
TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Varm opp stekepannen brukt til biff på middels varme.
Stek sjalottløk i 1-2 min.
Tilsett vann [1 dl | 2 dl], rødvinssaus, timian (spar litt til pynt) og kjøttbuljong. Rør godt og la småkoke i 1-2 min.
TIPS: Ikke vask pannen, da beholdes smakene fra biffen.
Når poteter og jordkokk er ferdig kokt, tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1 ss | 2 ss] og salt [½ ts | 1 ts] til kjelen. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klype pepper om ønskelig.
Anrett jordskokkmos på tallerkener.
Legg biff og salat ved siden av.
Hell rødvinssaus over biffen.
Legg eple over salaten og strø over hasselnøtter.
Pynt mosen med resterende timian og en klype pepper.