Pannestekt biff og kremet rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og kremet rødvinssaus

Pannestekt biff og kremet rødvinssaus

med hasselbackpoteter og ruccolasalat

Denne retten skjemmer bort alle rundt spisebordet og skaper en atmosfære av velfortjent beroligende hverdagsluksus og en følelse av å være på restaurant. Men frykt ikke – retten er så enkel å lage! Vi lager saftig pannestekt biff, hasselbackpoteter penslet med smør, salat med ruccola og pære og en kremet rødvinssaus. Vi pynter med ristede gresskarkjerner og et dryss persilleblad.

Allergener:
Sulfitter
Melk
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

40 g

Ruccola

300 g

Storfe mørbrad

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

1 stk

Pære

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Smør til poteter

1 ss

Olje til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier855 kcal
Energi (kj)3579 kj
Fett48.9 g
Mettet fett21.1 g
Karbohydrater61.9 g
Sukker14.9 g
Protein43 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered hasselbackpoteter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre med salt.

Legg et par poteter på rekke mellom to tresleiver (se bilde).

Skjær små kutt i alle potetene, uten å skjære helt gjennom.

Ovnsbak poteter
2

Overfør potetene til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt og legg med skjært side opp.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

Pensle hver potet med smør, og bak i ytterligere 4-5 min. Legg gresskarkjerner på den andre siden av stekebrettet.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll ruccola.

Del pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland balsamico, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Rett før servering, vend inn ruccola og pære.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk temperaturen og stek i ytterligere 1-2 min for medium-rare.Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Lag saus
5

Mens kjøttet hviler, varm opp stekepannen på middels høy varme.

Tilsett en skvett vann til pannen slik at den avkjøles litt. Tilsett worcestersaus, rødvinssaus og matfløte. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.

Tilsett eventuell kraft fra kjøttet og krydre med salt og en klype pepper.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett kjøtt, hasselbackpoteter og ruccolasalat på tallerkener.

Hell kremet rødvinssaus over kjøttet.

Pynt salat med ristede gresskarkjerner.

Plukk persilleblad og dryss over retten.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image