Pannestekt biff og bearnaisedip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og bearnaisedip

Pannestekt biff og bearnaisedip

med ovnsbakte gulrøtter og gratinert brokkoli

I dag skal vi lage en nydelig og mør biff med ostegratinerte poteter og brokkoli. Vi skal også lage ovnsbakte gulrøtter med sitron og estragon. I stedet for saus, går vi for en smakfull bearnaisedip som binder retten sammen.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

250 g

Brokkoli

2 stk

Gulrot, lilla

1 stk

Gulrot

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Sitron

1 pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

300 g

Ytrefilet av storfe

6 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier843 kcal
Energi (kj)3527 kj
Fett45.07 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater60.09 g
Sukker17.5 g
Protein48.18 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.

Del poteter i to. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20 min.

Bak gulrøtter
2

Skjær brokkoli i 2 cm biter.

Del gulrøtter i to på langs.

Fordel gulrøtter på et nytt stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 10-15 min, til møre.

Gratiner brokkoli
3

Fordel brokkoli på stekebrettet med potetene etter 20 min. Drypp over en skvett olivenolje og strø over italiensk hardost. Bak i ovnen i 5-8 min, eller til osten er gyllen.

Forbered råvarer
4

Skjær sitron i båter.

Finhakk sjalottløk og estragon.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek sjalottløk i 1-2 min. Sett til side.

Stek biff
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.

Stek biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå.

Overfør biff til et skjærebrett og dekk til med folie.

Bland sjalottløk, sennep [½ pakke, 2P], majones, halvparten av estragon og en klype salt og pepper i en skål, til bearnaisedip.

TIPS: Stek biffen i 1-2 min lenger for gjennomstekt.

Server
6

Skjær biff i skiver.

Anrett biff, ovnsbakte gulrøtter og gratinert brokkoli på tallerkener.

Topp gulrøttene med resterende estragon og en skvett sitronsaft.

Topp biff med en klatt bearnaisedip og server resten ved siden av.