topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kylling

Krydret kylling

med gremolata-poteter og frisk salat

I dag skal vi lage en rask og klassisk middelhavsrett. Vi serverer pannestekt kylling, og til kyllingen skal vi lage poteter vendt i gremolata, en italiensk saus som består av persille, hvitløk, sitronsaft, olivenolje og krydder. Den som har lyst får med litt chili også. Det blir også en frisk reddiksalat med hvitvinseddik og olivenolje. Som en perfekt avslutning topper vi retten med kremet pestodressing.

Tags:
Under 50g karbo
Rask
Melkefri
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

75 g

Rødkål

50 g

Kremet pestodressing

1 pose

Bladpersille

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

75 g

Reddiker

40 g

Ruccola

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

½ g

Chiliflak

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Olje til gremolata

¼ ts

Sukker til gremolata

¼ ts

Salt til gremolata

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier733 kcal
Energi (kj)3069 kj
Fett44.3 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater41.4 g
Sukker8.1 g
Protein39.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper, sett på lokk og sett til side.

Stek kylling
2

Krydre kylling med en klype salt på hver side.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag gremolata
3

Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.

Del sitron i to.

Bland persille, hvitløk, en klype chiliflak, sitronsaft, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål, til gremolata.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern chili.

Lag salat
4

Skjær reddiker i kvarte.

Skyll ruccola.

Bland ruccola, rødkål, reddiker, hvitvinseddik, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.

Bland sammen
5

Bland poteter med gremolata.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett poteter, kylling og salat på tallerkener.

Topp med en klatt kremet pestodressing.