I dag skal vi lage en rask og klassisk middelhavsrett. Vi serverer pannestekt kylling, og til kyllingen skal vi lage poteter vendt i gremolata, en italiensk saus som består av persille, hvitløk, sitronsaft, olivenolje og krydder. Den som har lyst får med litt chili også. Det blir også en frisk reddiksalat med hvitvinseddik og olivenolje. Som en perfekt avslutning topper vi retten med kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
75 g
Rødkål
50 g
Kremet pestodressing
1 pose
Bladpersille
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
75 g
Reddiker
40 g
Ruccola
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ g
Chiliflak
1 stk
Sitron
400 g
Småpoteter
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Olje til gremolata
¼ ts
Sukker til gremolata
¼ ts
Salt til gremolata
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper, sett på lokk og sett til side.
Krydre kylling med en klype salt på hver side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.
Del sitron i to.
Bland persille, hvitløk, en klype chiliflak, sitronsaft, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål, til gremolata.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern chili.
Skjær reddiker i kvarte.
Skyll ruccola.
Bland ruccola, rødkål, reddiker, hvitvinseddik, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.
Bland poteter med gremolata.
Skjær kylling i skiver.
Anrett poteter, kylling og salat på tallerkener.
Topp med en klatt kremet pestodressing.