Skip to main content
Stekt BBQ-marinert kylling

Stekt BBQ-marinert kylling

med gremolata-poteter og kålrabisalat

Gjør det enkelt og disk opp en rask og klassisk middelhavsrett. Pannestekt BBQ-marinert kylling serveres med lune poteter vendt i hjemmelagd gremolata. En sprø salat med kålrabi og reddiker frisker opp retten, som fullendes med en klatt kremet pestodressing.

Tags:
Under 50g karbo
Rask
Melkefri
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

50 g

Kremet pestodressing

400 g

Småpoteter

1 stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

75 g

Reddiker

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

75 g

Rødkål

½ g

Chiliflak

1 stk

Bladpersille

60 g

Salatblanding

½ stk

Kålrabi, hvit

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Olje til gremolata

¼ ts

Sukker til gremolata

¼ ts

Salt til gremolata

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier761 kcal
Energi (kj)3185 kj
Fett44.1 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater47.1 g
Sukker10.2 g
Fiber10 g
Protein40.5 g
Natrium240 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper, og sett til side under lokk.

Stek kylling
2

Krydre kylling med en klype salt på hver side.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag gremolata
3

Finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Bland persille, hvitløk, en klype chiliflak, en skvett sitronsaft, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag salat
4

Skjær reddiker i kvarte biter.

Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.

Skyll salatblanding.

Bland salatblanding, rødkål, kålrabi, reddiker, hvitvinseddik, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.

Bland sammen
5

Bland poteter med gremolata.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett poteter, kylling og salat på tallerkener.

Topp med en klatt kremet pestodressing.