Gjør det enkelt og disk opp en rask og klassisk middelhavsrett. Pannestekt BBQ-marinert kylling serveres med lune poteter vendt i hjemmelagd gremolata. En sprø salat med kålrabi og reddiker frisker opp retten, som fullendes med en klatt kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
50 g
Kremet pestodressing
400 g
Småpoteter
1 stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
75 g
Reddiker
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
75 g
Rødkål
½ g
Chiliflak
1 stk
Bladpersille
60 g
Salatblanding
½ stk
Kålrabi, hvit
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Olje til gremolata
¼ ts
Sukker til gremolata
¼ ts
Salt til gremolata
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet. Smak til med en klype salt og pepper, og sett til side under lokk.
Krydre kylling med en klype salt på hver side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitron.
Bland persille, hvitløk, en klype chiliflak, en skvett sitronsaft, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær reddiker i kvarte biter.
Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.
Skyll salatblanding.
Bland salatblanding, rødkål, kålrabi, reddiker, hvitvinseddik, olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.
Bland poteter med gremolata.
Skjær kylling i skiver.
Anrett poteter, kylling og salat på tallerkener.
Topp med en klatt kremet pestodressing.