Drøm deg bort til Thailand med denne fargerike oppskriften. Vi ovnsbaker laks smaksatt med rød karripasta og smør, og serverer den med jasminris som vi koker med brunet, revet kokos. Som tilbehør blander vi en frisk mangosalat med agurk, kål, urter og peanøtter. Det hele toppes med en klatt mild sitrongressyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Mynte & koriander
½ stk
Sitrongress
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
30 g
Rød karripasta
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
1 stk
Agurk
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
½ stk
Mango
75 g
Spisskål, skåret
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
1 ss
Smør til fisk
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Varm opp smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær smør i terninger.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt. Smør med rød karripasta og topp med smør.
Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, riv sitrongress fint.
Bland sitrongress, yoghurt og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk agurk.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.
Finhakk mynte- og korianderblad.
Bland urter, kålblanding, mango, agurk, salt, olivenolje og peanøtter i en stor skål.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett salat og laks på tallerkene.
Server med en klatt sitrongressyoghurt.