Skip to main content
Ovnsbakt rød karri-krydret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt rød karri-krydret laks

Ovnsbakt rød karri-krydret laks

med kokosris og sitrongressyoghurt

Drøm deg bort til Thailand med denne fargerike oppskriften. Vi ovnsbaker laks smaksatt med rød karripasta og smør, og serverer den med jasminris som vi koker med brunet, revet kokos. Som tilbehør blander vi en frisk mangosalat med agurk, kål, urter og peanøtter. Det hele toppes med en klatt mild sitrongressyoghurt.

Tags:
Rask
Allergener:
Peanøtter
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Mynte & koriander

½ stk

Sitrongress

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

30 g

Rød karripasta

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

1 stk

Agurk

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

½ stk

Mango

75 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

1 ss

Smør til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier864 kcal
Energi (kj)3613 kj
Fett44.5 g
Mettet fett16 g
Karbohydrater77.1 g
Sukker12.6 g
Protein36.8 g
Natrium57.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Varm opp smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Ovnsbak laks
2

Skjær smør i terninger.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt. Smør med rød karripasta og topp med smør.

Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland yoghurt
3

I mellomtiden, riv sitrongress fint.

Bland sitrongress, yoghurt og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
4

Grovhakk agurk.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland salat
5

Bland urter, kålblanding, mango, agurk, salt, olivenolje og peanøtter i en stor skål.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett salat og laks på tallerkene.

Server med en klatt sitrongressyoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image