Ovnsbakt rød karri-krydret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt rød karri-krydret laks

Ovnsbakt rød karri-krydret laks

med kokosris og sitrongressyoghurt

Drøm deg bort til Thailand med denne fargerike oppskriften. Vi ovnsbaker laks smaksatt med rød karripasta, og serverer den med jasminris som vi koker med brunet, revet kokos. Som tilbehør blander vi en salat med grovhakket agurk, gulrot og peanøtter blandet med fersk mynte of koriander. Det hele toppes med en klatt mild sitrongressyoghurt.

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Melk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

30 g

Rød karripasta

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

150 g

Jasminris

½ stk

Sitrongress

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Gulrot

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier853 kcal
Energi (kj)3567 kj
Fett44.8 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater70.3 g
Sukker7.9 g
Protein40.8 g
Natrium69 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek revet kokos i 30 sek, eller til brunet.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Ovnsbak laks
2

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Smør med rød karripasta.

Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland yoghurt
3

I mellomtiden, riv sitrongress [1/2 stk, 2P] fint.

Bland sitrongress [1 ts | 2 ts], yoghurt og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
4

Grovhakk agurk.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland salat
5

Bland urter, gulrot, agurk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og peanøtter i en stor skål.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett salat og laks på tallerkene.

Server med en klatt sitrongressyoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image