topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med ovnsbakte rotfrukter og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk som er enkel å tilberede. Du skal bare sørge for at den ikke blir bakt for lenge. Mens laksen er i ovnen, tilbereder du rotfrukter som får en ekstra god smak av å blandes med grønnkål og gresskarkjerner. Den milde aiolien passer perfekt til laks og grønnsaker.

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Grønnkål

300 g

Poteter

300 g

Rotfruktsblanding

1 stk

Gulrot

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier740 kcal
Energi (kj)3098 kj
Fett44.4 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater54.3 g
Sukker14.3 g
Protein33.4 g
Natrium0 mg

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.

Skrell rotfruktsblanding, gulrot og poteter, og skjær i 2 cm store biter. 

Bak rotfrukter
2

Fordel rotfrukter og poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Bak fisk
3

Legg laks på et stekebrett med bakepapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper. Pensle med en skvett olivenolje.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Tilsett grønnkål
4

Fjern stilken og grovhakk grønnkål.

Når rotfruktene har 10 min igjen, tilsett grønnkål og gresskarkjerner til stekebrettet. Bland godt og sett inn i ovnen igjen.

Bland mild aioli
5

Bland majones og aioli i en skål og krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett ovnsbakte rotfrukter på tallerkener.

Topp med laks.

Server mild aioli på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image