HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Laks
topBanner
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med ovnsbakte rotfrukter og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk som er enkel å tilberede. Du skal bare sørge for at den ikke blir bakt for lenge. Mens laksen er i ovnen, tilbereder du rotfrukter som får en ekstra god smak av å blandes med grønnkål og gresskarkjerner. Den kremede sitronmajonesen med hvitløk passer perfekt til laks og grønnsaker.

Tags:Barnevennlig
Allergener:FiskEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

50 g

Grønnkål

300 g

Poteter

1 stk

Gulrot

20 g

Gresskarkjerner

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

300 g

Rotfruktsblanding

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier767 kcal
Energi (kj)3209 kj
Fett46.63 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater52.45 g
Sukker13.1 g
Protein34.6 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell poteter, rødbete, pastinakk og gulrot, og skjær i 2 cm store biter.

2

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

3

Legg laks på et stekebrett med bakepapir. Krydre begge sider med en klype salt og pepper. Pensle med en skvett olivenolje. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Fjern stilken og grovhakk grønnkål. Når rotfruktene har 10 min igjen, tilsett grønnkål og gresskarkjerner til stekebrettet. Bland godt og sett inn i ovnen igjen.

5

Bland majones og aioli i en skål og krydre med en klype salt og pepper.

6

Anrett ovnsbakte rotfrukter på tallerkener. Topp med laks. Server mild aioli på siden.