HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Laks
topBanner
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med bakte rotfrukter, grønnkål og sitronmajones

Allergener:FiskEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

50 g

Grønnkål

300 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

20 g

Gresskarkjerner

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

½ stk

Sitron

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier784.475 kcal
Energi (kj)3282.2437 kj
Fett47.1175 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater56.6975 g
Sukker19.8 g
Protein34.7375 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell poteter, rødbeter, gulrot og pastinakk, og skjær i 2 cm store terninger.

2

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir og bland med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper*. Bak i 20-25 min, eller til gyldne.

3

Legg laksen på et stekebrett med bakepapir. Krydre begge sider med en klype salt* og pepper*. Pensle med en skvett olivenolje*. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Når rotfruktene har 10 min igjen, tilsett over grønnkål og gresskarkjerner til stekebrettet og rør godt.

5

Skjær sitron i båter. Bland majones, aioli og en skvett sitronskall i en skål og krydre med salt* og pepper*.

6

Fordel ovnsbakte rotfrukter på tallerkener, toppet med laks. Server sitronmajones på siden.