Skip to main content
Ovnsbakt havabbor og kremet basilikumsaus
Ovnsbakt havabbor og kremet basilikumsaus

Ovnsbakt havabbor og kremet basilikumsaus

med brokkolini og ostebakte rotfrukter

Gjør fiskemiddagen til ukas høydepunkt med denne oppskriften! Vi krydrer havabbor med vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt, før vi lar fisken godgjøre seg i ovnen. Samtidig lar vi finrevet ost smelte over gylne ovnsbakte potetbåter. Som tilbehør steker vi brokkolini, og blander en fyldig og smaksrik basilikumsaus med matfløte som både fisken og poteten kan dyppes i. Middagen står klar på kun 30 minutter!

Allergener:
Egg
Fisk
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

2 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

300 g

Havabbor

(Inneholder: Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

150 g

Brokkolini

2 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til steking

2 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier923 kcal
Energi (kj)3861 kj
Fett50.2 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater68.7 g
Sukker19.4 g
Protein50.6 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og rødbete (uskrelte) i båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Finhakk eller press hvitløk.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt og salt.

Legg fisk med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.

Ovnsbak fisk
3

Ta rotfrukter ut av ovnen og topp med ost når det gjenstår 10 min av steketiden,

Sett rotfrukter tilbake i ovnen sammen med fisken og bak i 8-10 min, eller til fisken er gjennomstekt og osten er gyllen.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Stek brokkolini
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkolini i 5-6 min, eller til myknet. Krydre med salt og pepper.

Tilsett smør og pinjekjerner og stek i 1-2 min, eller til pinjekjernene er lett ristet. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong, basilikum og vann, og la småkoke i 1 min, eller til gjennomvarmet.

Krydre med salt, pepper og sitronsaft.

Server
6

Anrett rotfrukter, brokkolini og fisk på tallerkener.

Øs saus over fisk.

Server med resterende sitronbåter.