Gjør fiskemiddagen til ukas høydepunkt med denne oppskriften! Vi krydrer havabbor med vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt, før vi lar fisken godgjøre seg i ovnen. Samtidig lar vi finrevet ost smelte over gylne ovnsbakte potetbåter. Som tilbehør steker vi brokkolini, og blander en fyldig og smaksrik basilikumsaus med matfløte som både fisken og poteten kan dyppes i. Middagen står klar på kun 30 minutter!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
2 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
300 g
Havabbor
(Inneholder: Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
1 stk
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
150 g
Brokkolini
2 stk
Rødbete
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til steking
2 ss
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og rødbete (uskrelte) i båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Finhakk eller press hvitløk.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt og salt.
Legg fisk med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.
Ta rotfrukter ut av ovnen og topp med ost når det gjenstår 10 min av steketiden,
Sett rotfrukter tilbake i ovnen sammen med fisken og bak i 8-10 min, eller til fisken er gjennomstekt og osten er gyllen.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini i 5-6 min, eller til myknet. Krydre med salt og pepper.
Tilsett smør og pinjekjerner og stek i 1-2 min, eller til pinjekjernene er lett ristet. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong, basilikum og vann, og la småkoke i 1 min, eller til gjennomvarmet.
Krydre med salt, pepper og sitronsaft.
Anrett rotfrukter, brokkolini og fisk på tallerkener.
Øs saus over fisk.
Server med resterende sitronbåter.