Lyst på meksikanske smaker med en liten tvist? Våre ovnsbakte poteter toppet med texmex-krydret kjøttdeig byr på en fiesta av smaker, og er fulle av aromatiske krydder og fargerike ingredienser.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Gulrot
5 g
Tex-Mex
2 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 boks
Tomatpure
1 stk
Tomat
60 g
Salatblanding
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
1 ss
Smør til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i kvarte biter og prikk med en gaffel.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett hvis det blir for trangt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skyll salatblanding.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk tomat.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne når det gjenstår 10 min av potetens steketid.
Tilsett kjøttdeig, salt og Tex-Mex i stekepannen.
Stek i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett tomatpure, halvparten av hvitløken, hakkede tomater, vann, salt, sukker og smør i stekepannen. La putre i 3-4 min, eller til noe tyknet.
Bland rømme, resterende hvitløk, en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland salatblanding, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål rett før servering.
Anrett potet og salat på tallerkener.
Topp potet med kjøttdeig og gouda, og øs over rømmesaus.