Orzo er en pastatype som ligner på ris, og som ofte brukes i italiensk matlaging. Vi koker den med urtekrudder, og serverer den som en slags risottovariant med stekte grønnsaker, reker og en klatt kremet pesto.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Orzo
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg, Lupin)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
1 stk
Squash
125 g
Cherrytomater
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4.5 dl
Vann til orzotto
¼ ts
Salt til orzotto
1 ss
Smør til orzotto
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til reker
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til saus
Bland orzo, Mamas Favoritt, vann og salt i en stor stekepanne med lokk.
Kok opp og la småkoke under lokk på middels varme i 12-14 min, eller til orzo er 'al dente'. Rør om av og til.
Bland inn smør og hold varmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann om orzoen virker tørr.
I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.
Halver cherrytomater.
Varm opp olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og salt under omrøring i 2-3 min.
Tilsett cherrytomater og stek videre i 3-4 min, til myke.
Legg over i en skål og hold varmt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med salt.
Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk basilikum.
Bland hvitløk, basilikum, olivenolje, finrevet ost og salt i en liten skål.
TIPS: Hakk ingrediensene så fint som mulig!
Anrett orzo i skåler.
Topp med squash, tomat og reker.
Server med en klatt pesto.