
Denne meksikanske gratengen lager seg selv! Alt du trenger å gjøre er å blande stekt texmex-krydret kjøttdeig med hakkede tomater, matfløte og makaroni i en ildfast form, toppe det hele med ost og sette den i ovnen. Så var middagen klar på et blunk!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Makaroni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
1 stk
Mais
390 g
Hakkede tomater
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Koriander
1 stk
Vårløk
1 stk
Løk
1 g
Chiliflak
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
¼ ts
Salt til kjøtt
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og løk med salt i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett Ay Cajun-ba og Tex-Mex og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Ta stekepannen av varmen.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Hell væske av mais.
Bland stekt kjøttdeig, hakkede tomater, vann, mais, matfløte, marakoni og salt i en ildfast form.

Topp grateng med ost og bak i ovnen i 15-20 min, eller til osten bobler.

I mellomtiden, grovhakk koriander.
Skjær vårløk i tynne skiver.

Server grateng toppet med koriander, chiliflak og vårløk.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

