Nyt det beste av havets smaker med vår premiumoppskrift på laksefilet toppet med soltørket tomat og pinjekjerner. Med større porsjonsstørrelser og fokus på kvalitet vil denne oppskriften skjemme bort smaksløkene dine!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
20 g
Pinjekjerner
50 g
Soltørkede tomater
400 g
Småpoteter
1 stk
Bladpersille
1 stk
Sitron
1 stk
Basilikum
40 g
Ruccola
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Mozzarella
150 ml
Creme fraiche
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til poteter
¼ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Halver potet.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
Finhakk soltørkede tomater.
Grovhakk pinjekjerner.
Bland soltørkede tomater og pinjekjerner i en liten skål.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Topp med tomat- og pinjekjerneblanding, og press forsiktig blandingen fast.
Ovnsbak laks i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
TIPS: Jo finere du hakker tomatene, desto enklere setter blandingen seg fast.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Bland basilikum, creme fraiche og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skyll ruccola.
Halver cherrytomater.
Hell væske av mozzarella og skjær i 2 cm store biter.
Finhakk persille.
Halver sitron.
Vend potet med persille, olivenolje, salt og en skvett sitronsaft i kjelen rett før servering.
Bland tomat, ruccola, olivenolje, salt og mozzarella i en stor skål.
Anrett laks, potet og salat på tallerkener.
Server med en klatt creme fraiche.