Skip to main content
Soltørket tomat- og pinjekjernetoppet laks

Soltørket tomat- og pinjekjernetoppet laks

med basilikum-creme fraiche og urtepoteter

Nyt det beste av havets smaker med vår premiumoppskrift på laksefilet toppet med soltørket tomat og pinjekjerner. Med større porsjonsstørrelser og fokus på kvalitet vil denne oppskriften skjemme bort smaksløkene dine!

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Hvetefri
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

20 g

Pinjekjerner

50 g

Soltørkede tomater

400 g

Småpoteter

1 stk

Bladpersille

1 stk

Sitron

1 stk

Basilikum

40 g

Ruccola

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Mozzarella

150 ml

Creme fraiche

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til poteter

¼ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1023 kcal
Energi (kj)4280 kj
Fett72.1 g
Mettet fett28 g
Karbohydrater44.6 g
Sukker11.2 g
Fiber7.2 g
Protein46 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Halver potet.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett til side under lokk.

2

Finhakk soltørkede tomater.

Grovhakk pinjekjerner.

Bland soltørkede tomater og pinjekjerner i en liten skål.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Topp med tomat- og pinjekjerneblanding, og press forsiktig blandingen fast.

Ovnsbak laks i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

TIPS: Jo finere du hakker tomatene, desto enklere setter blandingen seg fast.

3

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Bland basilikum, creme fraiche og en klype salt og pepper i en liten skål.

4

Skyll ruccola.

Halver cherrytomater.

Hell væske av mozzarella og skjær i 2 cm store biter.

Finhakk persille.

Halver sitron.

5

Vend potet med persille, olivenolje, salt og en skvett sitronsaft i kjelen rett før servering.

Bland tomat, ruccola, olivenolje, salt og mozzarella i en stor skål.

6

Anrett laks, potet og salat på tallerkener.

Server med en klatt creme fraiche.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image