Opplev deilige asiatiske smaker med vår søt chiliglaserte tofu og umamistekte wokgrønnsaker. Woken serveres på en seng limeduftende kokosris, og toppes med vårløk og kremet srirachamajones for ekstra smak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Tofu
(Inneholder: Soya)
150 g
Basmatiris
1 stk
Sitrusfrukt
1 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
8 g
Maisstivelse
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
40 g
Søt chilisaus
20 g
Sriracha
200 g
Wokblanding
200 g
Sjampinjong
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
50 g
Vegansk srirachamajones
½ ss
Olje til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til grønnsaker
1 dl
Vann til grønnsaker
¼ ts
Salt til tofu
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek revet kokos i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i kvarter.
Skjær sopp i tynne skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Tørk tofu med kjøkkenpapir og skjær i 2 cm store biter. Krydre med salt.
Bland maisstivelse og en klype pepper i en dyp tallerken.
Vend tofu i maisstivelse.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp, hvitløk og wokblanding i 2-3 min.
Tilsett soyasaus, sriracha og vann, og la småkoke i 1-2 min, til noe tyknet.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Stek tofu i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.
Tilsett søt chilisaus og ta stekepannen av varmen. Rør om så tofubitene dekkes.
Press en stor skvett sitrusfruktsaft i kjelen med ris rett før servering, og bland godt.
Anrett ris, grønnsaker og tofu i dype tallerkener.
Dryss over vårløk.
Server med en klatt srirachamajones og resterende sitrusfrukt.