Skip to main content

Søt chiliglasert tofu

med syrlig kokosris og wokede grønnsaker

Opplev deilige asiatiske smaker med vår søt chiliglaserte tofu og umamistekte wokgrønnsaker. Woken serveres på en seng limeduftende kokosris, og toppes med vårløk og kremet srirachamajones for ekstra smak.

Tags:
Rask
Melkefri
Mer grønt
Allergener:
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Tofu

(Inneholder: Soya)

150 g

Basmatiris

1 stk

Sitrusfrukt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

8 g

Maisstivelse

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

40 g

Søt chilisaus

20 g

Sriracha

200 g

Wokblanding

200 g

Sjampinjong

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

50 g

Vegansk srirachamajones

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til grønnsaker

1 dl

Vann til grønnsaker

¼ ts

Salt til tofu

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3126 kj
Fett33.8 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater96.1 g
Sukker21.2 g
Protein16.8 g
Natrium2.6 mg

Framgangsmåte

1

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek revet kokos i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i kvarter.

Skjær sopp i tynne skiver.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

3

Tørk tofu med kjøkkenpapir og skjær i 2 cm store biter. Krydre med salt.

Bland maisstivelse og en klype pepper i en dyp tallerken.

Vend tofu i maisstivelse.

4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp, hvitløk og wokblanding i 2-3 min.

Tilsett soyasaus, sriracha og vann, og la småkoke i 1-2 min, til noe tyknet.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

5

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Stek tofu i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.

Tilsett søt chilisaus og ta stekepannen av varmen. Rør om så tofubitene dekkes.

Press en stor skvett sitrusfruktsaft i kjelen med ris rett før servering, og bland godt.

6

Anrett ris, grønnsaker og tofu i dype tallerkener.

Dryss over vårløk.

Server med en klatt srirachamajones og resterende sitrusfrukt.