topBanner
Middelhavskylling

Middelhavskylling

med gresk salat & couscous

Det er kanskje ikke sommervarme utenfor, men mest sannsynlig smaker denne gresk-inspirerte salaten med couscous og middelhavskrydret kylling godt allikevel. Toppes med en herlig basilikumdressing. Stek kyllingen på spyd for en ekstra sommerfølelse, og by familien på en fargerik middag - perfekt på sommeren.

Tags:Rask
Allergener:MelkNøtterHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

1

Basilikum

280 g

Kyllingbrystfilet

1 stk

Sitron

20 g

Valnøtter

(InneholderNøtter)

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 4)

2.5 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2853 kj
Kalorier682 kcal
Fett29 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater45 g
Sukker8 g
Protein52 g
Natrium2 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk valnøtter. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland kylling, middelhavsdrøm, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper* i en skål.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] og buljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje. Rør godt før du legger lokk på og fjerner kjelen fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk, valnøtter, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper. Smuldre over gresk salatost og bland godt. Bland basilikum, olivenolje [1 spsk | 2 spsk], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

5

Når couscousen er ferdig, tilsett sitronskall og en klype salt og pepper. Rør med en gaffel.

6

Fordel middelhavskylling, couscous og gresk salat på tallerkener. Drypp over basilikumdressing.