Skip to main content
Middelhavsinspirert rekepasta
Middelhavsinspirert rekepasta

Middelhavsinspirert rekepasta

med stekte tomater og finrevet ost

Drøm deg bort til Middelhavets varme strender med dagens pastarett. Vi vender spaghettien i en fløtesaus med reker, løk, cherrytomater og spinat, krydret med våre krydderblandinger Mamas Favoritt og Middelhavsdrøm. Retten toppes med gresskarkjerner og finrevet ost.

Tags:
Under 650 kcal
Superrask
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Skalldyr
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

150 g

Reker

(Inneholder: Skalldyr)

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Løk

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nødder, Bygg, Kamut, Rug)

125 g

Cherrytomater

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier652 kcal
Energi (kj)2728 kj
Fett24.6 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater73.6 g
Sukker10.4 g
Fiber5.1 g
Protein29.8 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente',

Spar litt pastavann [1/2 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand. 

Stek reker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Halver cherrytomater.

Skyll spinat.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker, løk, cherrytomater, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til løken er myk.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte på innsiden.

Lag saus
3

Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann og grønnsaksbuljong.

La putre i 1-2 min, eller til tyknet.

Bland inn spaghetti.

TIPS: Tilsett mer vann om pastaen ser tørr ut.

Server
4

Anrett spaghetti i skåler.

Topp med gresskarkjerner og finrevet ost.