Middelhavsinspirert rekegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert rekegryte

Middelhavsinspirert rekegryte

med basmatiris og fersk basilikum

I dag drømmer vi oss bort til Middelhavet og lager en forførende god gryterett med reker, tomat, løk, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, som vi kaller Mamas Favoritt. Tilbehøret i dag er luftig basmatiris med hvitløk, og alt toppes med fersk basilikum.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Melk
Selleri
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

1 pose

Basilikum

30 g

Calabresepesto

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

150 g

Basmatiris

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier636 kcal
Energi (kj)2661 kj
Fett28.8 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater70.7 g
Sukker9.9 g
Protein22 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

2

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Grovhakk tomat.

Grovhakk basilikumblader.

Stek løk og tomat
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett tomat, Mamas Favoritt, Hvitløksflørt og salt [1/2 ts | 1 ts], og stek videre i 2-3 min.

Lag saus
4

Krydre reker med en klype salt.

Tilsett calabresepesto [1/2 pakke, 2P], reker, matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vann [1 dl | 2 dl] til stekepannen. Kok i 3-4 min, eller til sausen har tyknet og rekene er gjennomkokt. Smak til med en klype salt og pepper.

Tilsett basilikum
5

Rett før servering, rør basilikum inn i sausen.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med kremet rekegryte.