I dag drømmer vi oss bort til Middelhavet og lager en forførende god gryterett med reker, tomat, løk, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, som vi kaller Mamas Favoritt. Tilbehøret i dag er luftig basmatiris med hvitløk, og alt toppes med fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder: Crustaceans, Schwefeldioxide und Sulfite Kan inneholde spor av: Latte, Uova, Senape, Soja, Glutenhaltiges Getreide, Sesamsamen, Pesce, Molluschi)
1 pose
Basilikum
30 g
Calabresepesto
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Milk)
150 g
Basmatiris
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Celery)
1 stk
Løk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Grovhakk tomat.
Grovhakk basilikumblader.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett tomat, Mamas Favoritt, Hvitløksflørt og salt [1/2 ts | 1 ts], og stek videre i 2-3 min.
Krydre reker med en klype salt.
Tilsett calabresepesto [1/2 pakke, 2P], reker, matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vann [1 dl | 2 dl] til stekepannen. Kok i 3-4 min, eller til sausen har tyknet og rekene er gjennomkokt. Smak til med en klype salt og pepper.
Rett før servering, rør basilikum inn i sausen.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener.
Topp med kremet rekegryte.