Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Hva med meksikansk til middag i dag? Vi lager store søtpotetbåter, smakfulle linser og en lekker guacamole! Vi lager også en frisk tomatsalsa med ristet mais, fersk koriander, lime og hakket jalapeno. Nam!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Koriander
450 g
Søtpotet
1 stk
Tomat
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Grønne linser
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ boks
Tomatpure
1 stk
Avokado
1 boks
Mais
½ stk
Lime
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
2 g
Røkt paprikapulver
1 dl
Vann (steg 4)
¼ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i fire på langs, og prikk noen hull med en gaffel.
Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
Imens søtpotet er i ovnene, grovhakk tomat og koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Hell av væske og skyll linser og mais.
Skjær jalapeno [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.
Bland mais, tomat, en stor skvett limesaft og koriander i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, Røkt Paprikapulver [1/2 pakke, 2P], tomatpuré [1/2 boks, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 1 min. Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.
Imens linsene koker, skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado med en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Fordel søtpotet på tallerkener.
Topp med linser, guacamole, rømme og tomatsalsa.
Pynt med jalapeno.
Server resterende limebåter på siden.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.