topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikanske linser

Meksikanske linser

med ovnsbakt søtpotet og guacamole

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Hva med meksikansk til middag i dag? Vi lager store søtpotetbåter, smakfulle linser og en lekker guacamole! Vi lager også en frisk tomatsalsa med ristet mais, fersk koriander, lime og hakket jalapeno. Nam!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Koriander

450 g

Søtpotet

1 stk

Tomat

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

1 stk

Avokado

1 boks

Mais

½ stk

Lime

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

2 g

Røkt paprikapulver

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier570 kcal
Energi (kj)2383 kj
Fett17.8 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater72.6 g
Sukker15.7 g
Protein16.9 g
Natrium135.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i fire på langs, og prikk noen hull med en gaffel.

Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til møre. 

Forbered frukt og grønt
2

Imens søtpotet er i ovnene, grovhakk tomat og koriander.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Hell av væske og skyll linser og mais.

Skjær jalapeno [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Bland tomatsalsa
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.

Bland mais, tomat, en stor skvett limesaft og koriander i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Tilbered linser
4

Varm opp olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, Røkt Paprikapulver [1/2 pakke, 2P], tomatpuré [1/2 boks, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 1 min. Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.

Lag guacamole
5

Imens linsene koker, skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado med en skvett limesaft og en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Fordel søtpotet på tallerkener.

Topp med linser, guacamole, rømme og tomatsalsa.

Pynt med jalapeno.

Server resterende limebåter på siden.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.