
Meksikanske linser
med ovnsbakt søtpotet og guacamole
Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Hva med meksikansk til middag i dag? Vi lager store søtpotetbåter, smakfulle linser og en lekker guacamole! Vi lager også en frisk tomatsalsa med ristet mais, fersk koriander, lime og hakket jalapeno. Nam!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 pose
Koriander
450 g
Søtpotet
1 stk
Tomat
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Grønne linser
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ boks
Tomatpure
1 stk
Avokado
1 boks
Mais
½ stk
Lime
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
2 g
Røkt paprikapulver
Ikke inkludert i matkassen din
1 dl
Vann (steg 4)
¼ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i fire på langs, og prikk noen hull med en gaffel.
Fordel søtpotet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.

Imens søtpotet er i ovnene, grovhakk tomat og koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Hell av væske og skyll linser og mais.
Skjær jalapeno [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min.
Bland mais, tomat, en stor skvett limesaft og koriander i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Varm opp olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, Røkt Paprikapulver [1/2 pakke, 2P], tomatpuré [1/2 boks, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 1 min.
Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.

Imens linsene koker, skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado med en skvett limesaft og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Fordel søtpotet på tallerkener.
Topp med linser, guacamole, rømme og tomatsalsa.
Pynt med jalapeno.
Server resterende limebåter på siden.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.