Våre matkasserHjelpGavekort
Meksikanske linser
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikanske linser

Meksikanske linser

med ovnsbakt søtpotet og guacamole

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Hva med meksikansk til middag i dag? Vi lager store søtpotetbåter, smakfulle linser og en lekker guacamole! Vi lager også en frisk tomatsalsa med ristet mais, fersk koriander, lime og hakket jalapeno. Nam!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Koriander

450 g

Søtpotet

1 stk

Tomat

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

1 stk

Avokado

1 boks

Mais

½ stk

Lime

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

2 g

Røkt paprikapulver

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier568 kcal
Energi (kj)2377 kj
Fett17.7 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater72.4 g
Sukker15.7 g
Protein16.9 g
Natrium135.8 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i fire på langs, og prikk noen hull med en gaffel.

Fordel søtpotet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.  

Forbered frukt og grønt
2

Imens søtpotet er i ovnene, grovhakk tomat og koriander.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Hell av væske og skyll linser og mais.

Skjær jalapeno [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Bland tomatsalsa
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min.

Bland mais, tomat, en stor skvett limesaft og koriander i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Tilbered linser
4

Varm opp olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, Røkt Paprikapulver [1/2 pakke, 2P], tomatpuré [1/2 boks, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 1 min.

Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.

Lag guacamole
5

Imens linsene koker, skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado med en skvett limesaft og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Fordel søtpotet på tallerkener.

Topp med linser, guacamole, rømme og tomatsalsa.

Pynt med jalapeno.

Server resterende limebåter på siden.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.