HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikanske Linser
topBanner
Meksikanske linser

Meksikanske linser

med ovnsbakt søtpotet og guacamole

Hva med meksikansk til middag i dag? Vi lager store søtpotetbåter, smakfulle linser og en lekker guacamole! Vi lager også en frisk tomatsalsa med ristet mais, fersk koriander, lime og hakket jalapeno. Nam!

Tags:Under 650 kcalVegetarKlimasmart
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Koriander

450 g

Søtpotet

1 stk

Tomat

½ stk

Lime

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

1 stk

Avokado

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

150 g

Mais

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier627 kcal
Energi (kj)2622 kj
Fett17.84 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater76.12 g
Sukker16.2 g
Protein26.66 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i fire på langs, og prikk noen hull med en gaffel. Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

2

Grovhakk tomat. Grovhakk koriander. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk hvitløk. Skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skyll linser under kaldt vann i en sil. Hell væsken av mais.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min. Bland mais, tomat, en stor skvett limesaft og halvparten av korianderen i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 1 min. Tilsett vann [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.

5

Skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje. Mos avokado med en skvett limesaft og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

6

Fordel søtpotet på tallerkener. Topp med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Pynt med jalapeño og resterende koriander. Server resterende limebåter på siden.