
Meksikanske linser
med ovnsbakt søtpotet og guacamole
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 pose
Koriander
450 g
Søtpotet
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
2 stk
Hvitløk
1 pakke
Grønne linser
½ stk
Jalapeno
5 g
Tex-Mex
½ boks
Tomatpure
1 stk
Avokado
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 boks
Mais
Ikke inkludert i matkassen din
1 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i kvarte på langs, og prikk hull med en gaffel. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

Grovhakk tomat. Grovhakk koriander. Riv limeskall fint, og skjær lime i båter. Finhakk hvitløk. Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Hell væsken av mais. Skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min. Bland mais, tomat, en skvett limesaft og halvparten av korianderen i en skål, og krydre med en klype salt* og pepper*.

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og limeskall, og stek i 1 min. Tilsett vann* [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*.

Skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje. Mos med en skvett limesaft og en skvett olivenolje* i en skål, og krydre med en klype salt* og pepper*.

Fordel poteter på tallerkener. Topp med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Pynt med jalapeño og resterende koriander. Server resterende limebåter på siden.