Våre matkasserHjelpGavekort
Meksikanske linser
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikanske linser

Meksikanske linser

med ovnsbakt søtpotet og guacamole

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Koriander

450 g

Søtpotet

1 stk

Tomat

1 stk

Lime

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Grønne linser

½ stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

1 stk

Avokado

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 boks

Mais

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier648 kcal
Energi (kj)2710 kj
Fett20.05 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater74.38 g
Sukker15 g
Protein26.61 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i kvarte på langs, og prikk hull med en gaffel. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

Forbered frukt og grønt
2

Grovhakk tomat. Grovhakk koriander. Riv limeskall fint, og skjær lime i båter. Finhakk hvitløk. Skyll linser under kaldt vann* i en sil. Hell væsken av mais. Skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Bland tomatsalsa
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min. Bland mais, tomat, en skvett limesaft og halvparten av korianderen i en skål, og krydre med en klype salt* og pepper*.

Tilbered linser
4

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek linser i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og limeskall, og stek i 1 min. Tilsett vann* [1 dl | 2 dl] og la det småkoke i 2-3 min. Smak til med salt* og pepper*.

Lag guacamole
5

Skjær avokado på langs og grav ut innmaten med en skje. Mos med en skvett limesaft og en skvett olivenolje* i en skål, og krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Fordel poteter på tallerkener. Topp med linser, guacamole, yoghurt og tomatsalsa. Pynt med jalapeño og resterende koriander. Server resterende limebåter på siden.