Dragekjøttboller og søtpotetmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Dragekjøttboller og søtpotetmos

med srirachasaus og syltede grønnsaker

Bring litt spenning til middagsbordet med våre Dragekjøttboller og søtpotetmos. Kjøttbollene nytes med en sterk srirachadressing, men ingen fare hvis du vil droppe drageilden – kjøttbollene smaker like godt med en klatt majones, spesielt kombinert med kremet søtpotetmos og rasksyltet gulrot og agurk.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sesam
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Agurk

20 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

450 g

Søtpotet

40 g

Søt chilisaus

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til kjøttboller

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier781 kcal
Energi (kj)3267 kj
Fett42.4 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater66.7 g
Sukker22 g
Protein28.8 g
Natrium102.4 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm store biter.

Kok søtpotet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos søtpotet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

2

I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og finhakk den siste biten.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend agurk og gulrot i laken.

Hell av laken før servering.

3

Bland kjøttdeig, brødrasp, salt og en klype pepper i en stor skål.

Rull farsen til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller under omrøring i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

5

I mellomtiden, bland sriracha og søt chilisaus i en liten skål.

6

Anrett søtpotetmos, syltede grønnsaker og kjøttboller på tallerkener.

Topp kjøttboller med srirachasaus og server med en klatt majones.

Dryss sesamfrø over mos og grønnsaker.