Bring litt spenning til middagsbordet med våre Dragekjøttboller og søtpotetmos. Kjøttbollene nytes med en sterk srirachadressing, men ingen fare hvis du vil droppe drageilden – kjøttbollene smaker like godt med en klatt majones, spesielt kombinert med kremet søtpotetmos og rasksyltet gulrot og agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Agurk
20 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
450 g
Søtpotet
40 g
Søt chilisaus
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Gulrot
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til kjøttboller
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær søtpotet i 2 cm store biter.
Kok søtpotet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos søtpotet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og finhakk den siste biten.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend agurk og gulrot i laken.
Hell av laken før servering.
Bland kjøttdeig, brødrasp, salt og en klype pepper i en stor skål.
Rull farsen til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland sriracha og søt chilisaus i en liten skål.
Anrett søtpotetmos, syltede grønnsaker og kjøttboller på tallerkener.
Topp kjøttboller med srirachasaus og server med en klatt majones.
Dryss sesamfrø over mos og grønnsaker.